Grannsamverkan

Via övervakningskameran får villaägaren syn på två gärningsmän som försöker göra inbrott, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral. (Samma skydd får ni bla av vårt) HEMLARM STARTPAKET XXL

 

Husägaren är semester när han får ett meddelande på sin mobil, hemlarmet som varnar för att någon rör sig i villan hemma i Påarp utanför Helsingborg. Husägaren kan via övervakningskamerorna följa  hur två okända personer befinner sig i huset.
Han ringer genast sin granne som rusar till huset och larmar samtidigt 112. Grannens uppenbarelse verkar få inbrottstjuvarna att ta till flykten. När polisen kommer fram är tjuvarna borta.

Men när en av patrullerna rullar fram med sin bil till villan noterar de hur två ungdomar rusar från platsen.
“Det gör att patrullen sätter av efter dem. Duon får ganska snabbt erfara att konditionen hos poliserna saknar anmärkning och de grips omgående”, skriver polisen i ett inlägg som delats på polisen i nordvästra Skånes Facebooksida.

– Det är två gärningsmän som grips, en ungdom i 15-årsåldern och en i 18-årsåldern, säger Kim Hild vid polisens ledningscentral.
Eftersom villaägaren är på semester är det fortfarande oklart exakt vad som är stulet ur villan.

Ungdomarna kan knytas till inbrottet i villan. De anhölls senare, misstänka för grov stöld genom inbrott i villa.
“Kameraövervakning och samarbetande grannar? Inte så tokigt”, skriver polisens på Facebook.
– Det är inte så värst många gånger som jag hört att inbrottstjuvar kan stoppas på det här sättet tack vare att det finns en kamera, säger Kim Hild.